Obiščite BNI Skupino

1-na-1 sestanki in zakon privlačnosti

conference-148093_1280


Z velikim veseljem in hvaležnostjo bom danes z vami delila osebno izkušnjo. Znanja s svoje stroke sem združila z znanjem, ki sem ga prejela na BNI izobraževanju. Kombinacija se je izkazala kot zelo učinkovita pri 1-na-1 sestankih in predstavitvah znotraj BNI-ja.

Stroka, s katero se ukvarjam, je zelo široka. O tem, kar počnem, bi lahko govorila ure in ure brez prestanka. Naučila sem se, da lahko v enourni predstavitvi potencialnim strankam obrazložim, prikažem in približam svoj posel, tako da bodo vsaj delno razumeli, s čim se ukvarjam.

Odkar sem se pridružila BNI skupini Sonce v Kopru, in se soočila s časovno stisko, pa sem hitro ugotovila, da bo potrebno nekaj korenito spremeniti pri sestankovanju z mojimi sočlani in predstavitvami na tedenskem sestanku. Po MSP izobraževanju mi je bilo že veliko bolj jasno, kako naj pripravim 60 sek predstavitev in kako naj bi izgledal dovršen 1-na-1 sestanek. A vendar se nas veliko kljub vsemu sreča s povsem drugačno zgodbo, ko želimo nekaj vpeljati v prakso.

Napotki, ki vam lahko pomagajo:

Ko se dogovorim za 1-na-1 sestanek, si v mislih postavim vprašanja odprtega tipa, na katera ne odgovorim. Na tak način omogočim, da pridejo odgovori sami do mene. Odgovori pridejo v obliki misli, ideje …

Vprašam se:

  1. Kako naj svoj posel približam svojemu sočlanu, da ga bo razumel, se poistovetil z njim in mi bo lahko pomagal širiti posel?
  2. Kako lahko v 15 min opravim najbolj učinkovit 1-na-1 sestanek do sedaj?
  3. Kaj lahko na 1-na-1 sestanku povem mojemu sočlanu, da bo resnično razumel, koga iščem in mi bo lahko pri tem učinkovito pomagal?
  4. Kako lahko kratko in jedrnato povem, kaj oziroma koga iščem?

Ta vprašanja si lahko postavim npr. med vožnjo na sestanek, ko sem v dvigalu, ko čakam v čakalnici. Kadarkoli! Tako se pripravim na sestanek. Ne sprejemam zaključkov in se ne opredeljujem glede samega poteka sestanka. Dovolim si postaviti vprašanje, ki se spontano porodi v mojih mislih, vedoč da je povezano z vprašanji, ki sem si jih zastavila pred sestankom. Na ta način delujem v skladu z zakonom privlačnosti. Ključ tega je, da na vprašanja, ki si jih postavim pred sestankom, sama ne odgovorim.

Če boste tudi sami poizkusili s to metodo, boste presenečeni nad rezultati. Ni potrebno, da si postavite vsa zgornja vprašanja. Lahko pa zastavite še kakšno svoje. Vesela bom vaših povratnih informacij.

Maša Plaznik, Coach za osebno in duhovno rast, Žarek sreče d.o.o., članica BNI Sonce