Obiščite BNI Skupino

Cilji in aktivnosti pri predstavljanju svojih izdelkov ali storitev

cilj slika

Če opazujemo zelo aktivne, angažirane in uspešne člane, lahko opazimo, da ciljno iščejo kontakte. Jasno povedo, komu točno naj ga priporočimo. Aktivni in angažirani člani si tudi zelo prizadevajo na čim bolj razumljiv, preprost, jasen, nazoren način predstaviti svoj izdelek ali storitev. Nekateri jasno opredeljujejo idealne stranke, opišejo probleme, ki so jih strankam že rešili itn. Če jih opazujemo, lahko prepoznamo odlične 60 sekundne predstavitve, odlične predstavitve kot govorniki tedna in tudi na 1na1 sestanke se zelo pripravijo. Četudi se komu dozdeva, da bi sočlani tako ali tako morali vedeti, kaj je njegov produkt, je resnica takšna, da ga ne poznajo tako dobro, da bi ga lahko že kar naslednji dan priporočali.

Osnovno vprašanje, ki si ga je vredno pri članstvu v BNI postaviti, se glasi: »Ali sploh imam v zvezi z BNI postavljen kakšen cilj? Ali res počnem stvari, ki jih je potrebno narediti, da bom realiziral svoj cilj? Ali znam v ključnih stvareh posnemati tiste proaktivne posameznike, ki so se že pred mano pridružili BNI in je opazno, da jim sočlani prinašajo napotnice,in da se nato nazaj vračajo kartice zahvale?«.

Zagotovo smo se v BNI včlanili zaradi priložnosti, da bomo imeli pri pridobivanju poslov na voljo (po)moč skupine. Ni pa to samo po sebi umevno.

Odgovorite si: V kolikšni meri lahko pri sebi še kaj izboljšate, da vam bodo sočlani v letu, ki je pred nami, prinesli še več kakovostnih napotnic? Kakšen cilj v zvezi s tem, si lahko postavite? Boste izboljšali svoje predstavitve? Se boste še bolje pripravili na 1na1 sestanke? Boste bolj ciljno iskali želene kontakte? Na kakšen način bi lahko kakovostno usposobili sočlane, da vas bodo lažje tržili?

Marjan Račnik, član skupine BNI Agora iz Maribora, je trener in coach po NLP metodologiji, izvajalec vodstvenih treningov, strokovnih in sistemskih teambuildingov, treningov javnega nastopanja in raznih poslovnih treningov, prilagojenih potrebam naročnika. Je tudi avtor knjige Postani najboljši vodja (www.vodja.si).