Obiščite BNI Skupino

Kaj imata skupnega Van Gogh in 1-1 sestanek?

van gogh stary night

Moje delo je, da pomagam skupini do več posla. Osnova za več posla je, da svojega sočlana bolje spoznamo. Za to ima BNI orodje 1-2-1 sestankov.

Zgodba, ki sem jo zasledila na BNI podcastu številka 302, je res super, zato jo z veseljem delim z vami. Dr. Ivan Misner že od leta 2007 tedensko objavlja podcaste na uradni strani BNI. Zgodbo je predstavil gospod Andrew Hall, BNI Director iz Anglije, ki je pripeljal BNI v Malezijo, Hong Kong in Tajvan. Andrew je bil umetnik z verigo svojih galerij v Londonu. Tako je spoznal tudi gospoda Kena Wiklija in delil zgodbo.

Ken Wilkie je vse svoje življenje posvetil študiju Van Goghovih del. Odločil se je napisati knjigo o njem, ki je leta 2014 tudi izšla. Kako bi se večina lotila pisanja knjige? Prebrskali bi knjižnico, našli veliko gradiva o Van Goghu, izvlekli najpomembnejša zanimiva dejstva in napisali novo knjigo.

Ken pa se je lotil svoje knjige in Van Gogha malo drugače. Poskušal je izslediti vse živeče potomce, ki so bili kakorkoli povezani z umetnikom. Vse je osebno poklical in se z njimi srečeval na sestankih (1/1) in raziskoval. Z njimi se je sestajal več kot 10 let.

Izvedel je, da je bil Van Gogh med drugim zaljubljen v posestnikovo hčer Eugenie. Izsledil je, da ima Eugenie še živečo vnukinjo, ki jo je tudi poiskal in obiskal. Vnukinja je bila starejša gospa, ki ni vedela, da je kakorkoli povezana z Van Goghom. Vendar se je spomnila, da je na njenem podstrešju škatla z nakitom in fotografijami ter dovolila, da si jo je Ken lahko ogledal.

V škatli je našel njen nakit, veliko njenih fotografij in noro presenečenje. Ken je namreč našel tudi delo velikega umetnika – sliko hiše, kjer sta zaljubljenca živela. Slika je razstavljena v muzeju Van Gogha v Amsterdamu.

Kakšna je torej  povezava med Van Goghom in 1-2-1 sestanki?

Če si Ken ne bi vzel časa in opravljal 1-2-1 sestankov, ne bi nikoli našel vnukinje Van Goghove ljubezni, niti njenega podstrešja, niti tiste škatle, niti slike.

Verjemite, pri vsakem 1-2-1 sestanku vas lahko čaka presenečenje – najprej zanj in mogoče ga najdete tudi zase. Preverite in poročajte!

Gordana Rađenović

Arhi3k d.o.o.
www.arhi-3k.si

BNI Director Consultant in članica BNI skupine Mostovi