Obiščite BNI Skupino

Kako me je odlično pripravljena 60s predstavitev pripeljala do 10.000 evrov?

meeting-1738945_1280

Ob začetku leta smo si postavili jasne CILJE za razvoj našega podjetja, ki jim sledimo iz tedna v teden. BNI člani vemo, da dobimo toliko, kolikor dajemo. Zelo pomembno je, da NATANČNO vemo, kaj iščemo, koga iščemo, katere stranke in v katerem podjetju … kajti najdeš tisto, kar iščeš.

Lep primer je moja zgodba, kako mi je natančna in jasna predstavitev prinesla pogodbo v vrednosti 10.000 evrov. V letu 2015 sem prejela povpraševanje večjega podjetja po naših storitvah in sicer za obiskovanje fitnesa za zaposlene. Že tretje leto zapored sem prejela enako povpraševanje. V preteklosti se niso odločili za obiskovanje vadb pri nas, saj so gledali zgolj na ceno. Ponudba je prispela v nabavno službo in po nobeni poti niso želeli sestanka, spet jih je zanimala le cena. Kot BNI članica sem tokrat imela možnost povprašati sočlane, če kdo pozna odgovorne osebe v tem podjetju. Na 60s predstavitvi sem iskala kontakt v tem podjetju in sočlanica mi je odprla vrata. Poklicala je v podjetjein sprejeli so me na skupnem sestanku. Imela sem možnost predstaviti naš program in koristi glede na ceno. Dogovorili smo se za posel v vrednosti 10.000 evrov. Brez klica sočlanice bi vrata podjetja verjetno znova ostala zaprta.

Izkušnja, ki sem jo imela na začetku članstva v BNI, me je naučila, kako pomembna je premišljena, natančna in jasna 60s predstavitev. Zato dobro poslušajmo sočlane, kdo koga išče. Zapisujmo si. Bolj kot bo 60s predstavitev jasna in konkretna, lažje nam bodo sočlani pomagali in prav tako bomo mi lažje pomagali njim!

Mateja Vodopivec
članica skupine BNI Vitis
Zdravje 365