Obiščite BNI Skupino

Kako mi je 10-letni sin pomagal do zunanje napotnice

hand-936700_1920

Kako do več zunanjih napotnic?
To je vprašanje, ki si ga večkrat postavljam. Vprašanje, na katerega iščem rešitve.

Z vami bom delila nekaj svojih razmišljanj in  lastnih izkušenj,  ki bodo morda pomagale tudi vam do več zunanjih napotnic.
V želji, da bi pomagali sočlanom do več posla, je pomembno, da se z njimi srečamo, spoznavamo in si počasi zaupamo. Res je, da se včasih sama po sebi zgodi priložnost, ko imamo nekoga v mislih,. Teh priložnosti je včasih premalo; ključ do uspeha pa  je povečanje sestankov 1/1 s čim več člani.

Vir naših napotnic (predvsem zunanjih) so lahko tudi naši prijatelji, znanci, sodelavci, ki obiščejo naš sestanek, spoznajo naše sočlane in jih potem priporočajo.

Na začetku delovanja skupine Mostovi smo organizirali obisk skupine z družinskimi člani. Ker so bile poletne počitnice, sem na sestanek povabila svojega sina Mateja, starega 10 let. Bil je ponosen in srečen, da je lahko sodeloval na našem poslovnem sestanku. Kako pomembnega se je počutil in tudi dobro se je predstavil. V točki »Imam« me je presenetil. Predal je napotnico mojemu sočlanu Aljažu Deu – Palačinkarju. Napotnica je bila za peko palačink na njegovi rojstnodnevni zabavi v mesecu oktobru. Pa ne mislite, da meseca oktobra ni bilo tako, kot sta se dogovorila. Kontakt, ki ga je vzpostavil moj sin z mojim sočlanom, je prinesel kasneje še nekaj zunanjih poslovnih napotnic. Nisem si mislila, da bom tako enostavno in hitro, dobila priložnosti za svoje sočlane.  

Enkrat sem na sestanek skupine povabila družinskega prijatelja, ki ni podjetnik, vendar mi je bilo pomembno, da razume, kaj nekaj se midva z Milanom greva tako zgodaj zjutraj. Seveda je bil navdušen, navdušena sem bila nato tudi jaz, ko se je začel zanimati za finančno svetovanje pri mojem sočlanu  Tomažu Kurmanšku. Sklenila sta posel in moj obiskovalec ga je kasneje priporočal tudi naprej. Nisem si mislila, da bom tako enostavno in hitro dobila priložnosti za svoje sočlane.

Take in podobne zgodbe imamo vsi, zakaj se torej večkrat ne lotimo takega pristopa. Ni potrebno, da vse naredimo sami, povabimo svoj krog ljudi na sestanek (sodelavce, poslovne partnerje, družinske člane, prijatelje). Taki gostje v skupini sicer ne bodo naši sočlani, vendar lahko za nas oz. z našimi sočlani delajo posel, jih priporočajo in s tem širijo naš dober glas naprej.

Najboljša reklama za naše skupine so torej prav naši najbližji, ker gre tak dober glas še hitreje v deveto vas.

Bliža se čas v letu, ko se zelo veliko družimo, zato namenimo nekaj minut tudi povabilu naših kontaktov na naš sestanek; prav tukaj se skrivajo naši najboljši in najhitrejši viri zunanjih napotnic. Izkoristimo jih!

članica skupine BNI Mostovi
BNI direktor skupine BNI Bistrica in BNI Veneti

Arhi-3k d.o.o.
arhitekturni biro