Obiščite BNI Skupino

Kdaj ste nazadnje prejeli ročno napisano sporočilo, naslovljeno na vas?

thank you note

V novoletnem času smo prejeli kar nekaj čestitk po pošti. Včasih smo jih veliko pošiljali tudi za rojstne dneve ali za kakšne obletnice in posebne dogodke.

Sedaj pa imamo e-mail in inbox.

Ročno napisana sporočila so zamujena priložnost, kajti to je priložnost za vas, da ste drugačni do svoje kontaktne mreže, do ljudi, ki jih želite impresionirati.

Če nikoli ne pošiljate ročno napisanih sporočil, upoštevajte spodnje predloge, ki vam bodo pomagali dodati več osebnega stika v vaše odnose.

1. Uporabite ročno napisane opombe kot priložnost za follow up. Ko boste spoznali novo osebo, ji boste poslali e-mail,  včasih pa je primerno dodati še drugo, bolj osebno raven komunikacije.  Z ročno napisanim sporočilom, poslanim približno čez teden dni po srečanju, boste dodali osebno noto, ki zelo pripomore k uspešni komunikaciji.

2. Rojstni dnevi, zahvale in čestitke so velike priložnosti za pošiljanje ročno napisanih sporočil. Zapisana hvaležnost s srčno noto ali sporočilom, ki prejemniku pove, da mislite nanj, je odličen način, da mu poveste, da vas zanima in dodate svoj osebni dotik.

3. Naročite sporočilne kartice po meri, ki jih želite uporabiti za svoja sporočila. Na vnaprej natisnjeno sporočilno kartico dodajte osebno sporočilo, s katerim sporočate osebno noto.

4. Bodite osebni in pozorni pri pošiljanju svojih pisnih sporočil. Ročno napisane ovojnice in prave (nepozabne) znamke so najboljši način za izražanje dodatnega osebnega dotika. Oblikovalci etiket in poštni stroji so odlični za velike pošiljke, kot so npr. vaše počitniške kartice, vendar imajo nekoliko manj vpliva na prejemnika.

6. Pomembno!  Če vaše sporočilo ni čitljivo, ni vredno pošiljanja. Posvetite pisanju  nekaj dodatnih minut in pazite, da boste pisali počasi in lepo. Tako boste zagotovili, da bo prejemnik lahko prebral vaše sporočilo.

7. Razmislite o pisanju zahval na določen dan, da vam bo prišla v navado. Leta 2007 je John Kralik pisal zahvalo za določen dan, izkušnja je spremenila njega in njegovo poslovanje kot tudi odnose s strankami in zaposlenimi. Izkazovanje hvaležnosti vam lahko pomaga zgraditi odnose na način, ki ga ne pričakujete.

Še danes nekomu ročno napišite sporočilo, ga  zložite v kuverto, naslovite in nalepite poštno znamko; pismo oddajte v najbližji nabiralnik.

Sporočite nam prejemnikov odziv :) .

BNI tim