Obiščite BNI Skupino

Posel smo ljudje

ring-909157_1280

Dandanes se večina posla seli na splet. Najverjetneje je prav tako in verjamem, da mora biti vsako podjetje prisotno tudi v virtualnem svetu.
Pa vendar zagovarjam teorijo, da smo posel ljudje. Ljudje smo družabna bitja, radi se družimo, pogovarjamo, zabavamo. Najraje sklepamo posle z nekom, ki nam je simpatičen, z nekom, ki nam je blizu.

BNI nas uči, da so 1 na1 sestanki ključnega pomena. Pa konec koncev niti ne bi bili potrebni, če bi vsak posel izpeljali prek spleta, brez osebnega kontakta. Zakaj je potem 1 na 1 sestanek tako pomemben?

Gre za notranje občutke hvaležnosti, da je sočlanu mar za nas. Ko sočlan pride na 1 na 1 sestanek, to pomeni, da si je vzel čas zame, me posluša in želi izvedeti več o meni in mojem poslu. Želi mi pomagati. In komu vsi radi pomagamo? Nekomu, ki mu je mar za nas in nam je pri srcu.
Prav je, da smo za to hvaležni in si tako tudi sami vzamemo čas za 1 na 1 sestanke. Ni nujno takoj in za tega istega člana, lahko za nekoga drugega, jutri, naslednji teden … In tako se krog vrti! Tako se tkejo neprecenljive vezi in čudovit občutek, da si del nečesa, da imaš ob sebi ljudi, ki ti želijo pomagati in ti stojijo ob strani.

Kdor me pozna, dobro ve, da imam rada ljudi, druženje, osebni kontakt. Že pred leti, ko sem opravljala funkcijo predsednice večjega folklornega društva v Ljubljani, sem ugotovila, da gre vsaki ekipi najbolje takrat, kadar so njeni člani dobro med seboj povezani, se dobro poznajo in veliko časa preživijo skupaj. Takrat vsi delajo za isti cilj, vsi za vse in vsak za vsakogar! Taka ekipa je uspešna, zmagovalna, nepremagljiva.

Kako do zmagovalne, nepremagljive ekipe?

Z druženjem in družabnimi dogodki, team buildingi, če se moderno izrazim. Kadar v ekipi ni neke prave energije, ko je sicer vse v redu, pa vendar nekaj manjka, takrat je čas za organizacijo družabnega dogodka. Takrat se na nevsiljiv in sproščen način ljudje v ekipi hote ali nehote povežejo. Pretrga se pajčevina, ki je morda nastala, zabrišejo se meje morebitnih zamer in skupna energija ekipe zraste.

Z gotovostjo lahko trdim, da je skupna energija naše ekipe, BNI Mostovi, na vrhuncu in vse to seveda tudi zaradi 1 na 1 sestankov, katerih pomen nenehno poudarjamo in jih pridno izvajamo.

Najbolj nenavaden 1 na 1 sestanek smo pretekli mesec izvedli in doživeli v prijetni bosanski vasici Gabela. Prijazno povabilo na obisk smo sprejeli, združili prijetno s koristnim in za tri dni odpotovali na jug, najprej v Sarajevo. Ogledali smo si tudi dolino Neretve, kjer kraljuje veleposestvo v skupni lasti ene naših članic. Glavna agronomka nam je razkazala celotno poslopje podjetja Adria Histhil, kjer se ukvarjajo s cepljenjem sadik plodovk. Po nazorni predstavitvi njihovega dela, ogledu rastlinjakov in laboratorijev smo pot nadaljevali proti morju. Naš naslednji in zadnji postanek je bilo romantično dalmatinsko mestece Trogir. Po poletnem kopanju in odlični morski pojedini smo počasi krenili proti domu.

V treh dneh smo stkali še močnejše vezi, prepletali spomine s sedanjostjo, izmenjali izkušnje različnih generacij, se veliko naučili drug od drugega in eden o drugem. Nova vizija in poslanstvo naše skupine pa sta rezultat skupaj preživetih ur in ur smeha kot tudi 1400 kilometrov 1 na 1 sestankov.

Povabite vaše sočlane na obisk in jim pokažite, da vam je mar zanje. Ne bojte se izvajati neobičajnih 1 na 1 sestankov in rednih sestankov na zanimivih lokacijah zunaj vsakdanje rutine.

Vsem želim veliko koristnih druženj, sestankov in neomejeno število dobrih poslov!

Katarina Đukelić
Predsednica skupine BNI Mostovi

Secop d.o.o.