Obiščite BNI Skupino

Ste maratonec ali šprinter?

maraton

Veliko ljudi prakticira t.i. “hiperaktivno mreženje”, ko se v čim krajšem času poskuša povezati s čim večjim številom ljudi, so prisotni na vseh dogodkih, razdelijo ogromno poslovnih vizitk, mrežijo z največjo hitrostjo. Zgodi se, da takšno hiperaktivno mreženje večkrat pripelje do tega, da oseba enostavno pregori, izgubi veselje in obupa, saj rezultata ni.

To je resnično škoda!  Če le upočasnimo tempo,  si vzamemo čas, razvijemo strategijo povezovanja ter sprejmemo dejstvo, da so za povezovanje potrebni čas, potrpežljivost, trdo delo, predanost in vztrajnost, so rezultati naših mrežniških prizadevanj lahko zelo veliki.

Mreženje pomeni vzeti si čas za izgradnjo pristnega odnosa in zaupanja. Seveda je tudi naša prisotnost pomembna,  vendar je grajenje zaupanja skupaj s prisotnostjo veliko bolj učinkovito.  Lahko je teči okrog cel dan po različnih dogodkih in se površinsko predstavljati in si segati v roke.  Vendar, če se ne poglobimo v odnose in s tem razvijamo zaupanje, nikakor ne bomo dosegli želenih rezultatov pri našem mreženju.

Torej, kakšne so vaše taktike v vaši strategiji mreženja? Jo sploh imate?

Ste maratonec ali šprinter?

Oglejte si video – Dr. Ivan Misner pravi, da je mreženje pravi maraton