Obiščite BNI Skupino

Vam primanjkuje motivacije?

motivation-721826__180

Za začetek velja omeniti, da dolgoročna motivacija prihaja iz nas samih. Ljudje okrog nas nam lahko pomagajo le za kratek čas, sami pa moramo poskrbeti, da smo stalno motivirani.

A kaj storiti, če nam motivacija vendarle pade? Najprej se potolažite – to se zagotovo kdaj pa kdaj zgodi vsakemu podjetniku. Če se znajdete v takšni situaciji, si lahko pomagate z naslednjimi nasveti:

 

1.  Poskrbite za čim manj stika z negativnimi ljudmi.
To žal vedno ni mogoče, toda skušajte se za čim dlje izogniti negativcev. Nekateri ljudje se pritožujejo s tako strastjo, kot da bi v tej disciplini tekmovali na olimpiadi. Izognite se jih, dokler ne boste čutili, da se vam je raven motivacije spet dvignila.

2. Čim več časa preživite z ljudmi, ki vas napolnijo z energijo.
Znanstveniki pravijo, da ljudje postanemo podobni petim ljudem, s katerimi se največ družimo. Družite se torej z ljudmi, zaradi katerih si želite postati boljši človek in početi boljše stvari. Dogovorite se za sestanke ali pa skupaj pojdite na kakšen poslovni dogodek – karkoli, le da ste obkroženi s pozitivnimi ljudmi.

3. Berite, poslušajte in glejte pozitivne stvari.
Če ste slabe volje, preberite pozitivno knjigo. Poslušajte podcaste s pozitivnimi sporočili. Poglejte si kakšen film, ki vas bo nasmejal. Obkrožite se s stvarmi, ki jih imate radi in ki vas navdajajo s pozitivno energijo. Če je le možno, napolnite svoje življenje z njimi

4. Naredite seznam stvari, ki jih morate in hočete storiti.
Napišite si natančen seznam, saj vam bo pomagal ozavestiti, kaj želite in kaj morate storiti.

5. Napredujte z majhnimi koraki.
Vzemite seznam, ki ste ga sestavili in se vsak dan lotite nekaj nalog. Če se boste ravnali po tem načelu, boste presenečeni, kako veliko lahko postorite. In več ko boste postorili, boljše se boste počutili! To je začaran krog, ki vas bo spet navdal z motivacijo.

 

BNI tim