Obiščite BNI Skupino

Zgodba o 2 prijateljih in 100 evrih kapitala

LOGO Ghee_kravica

Kuhano maslo je v moji kuhinji stalno prisotno. Zaradi učinkovitosti in univerzalnosti uporabe mu pravijo tudi zlato olje. Po odkritju Dušanovega lešnikovega namaza pa sem postala totalna fenica Zlatega Ghee-ja. Dušan Badovinac, ki je član skupine  BNI Ilirija, je bil sponzor našega prvega BNI Mikserja in vsi udeleženci so dobili v dar mini Zlati Ghee.

Ob pripravi na Mikser sva imela tudi 1-na-1 sestanek.
Ko se srečaš z Dušanom te takoj očarata njegova mirnost in prijazen, topel pozdrav.

 

ZGODBA O 2 PRIJATELJIH IN 100 EUR KAPITALA 

Dušanov prijatelj je iz Indije prinesel recept za kuhanje ghee-ja in Dušan se je odločil, da bo recept izstrelil v svet. Prva kuha je bila uspešna, zato je izdelek podaril svojim bližnjim kot solsticijsko darilo. Navdušenje nad izdelkom je bilo zelo veliko in je dalo krila ideji, da se naj kuhanje ghee-ja razvija še naprej. Ob nabavi 50-litrskega lonca, je prišel že prvi klic iz trgovine v Zasavju, da jih zanima prodaja njihovega produkta. Tako je iz hobija nastala dobra poslovna ideja in z njo risanje logotipa, postavljanje spletne strani in marketinga za prodajo Zlatega Ghee-ja.

»Z veliko vložene energije, časa in prostora je iz domače kuhe ghee-ja nastal evropsko odobren mlečni obrat, ki proizvaja ghee za celo Slovenijo. Prisotni smo skoraj v vseh trgovinah«

KAJ JE GHEE?

Ghee ali maslo je esenca narave, destilat mleka pašne krave, pravo kulinarično zlato, ki v vsakdanji prehrani pripomore k ohranjanju optimalnega počutja in zelo ugodno vpliva na črevesje. Včasih ko še niso poznali hladilnikov, je bilo kuhano maslo čisto zlato, ker je bilo dalj časa nepokvarljivo. V dar ga je dobila tudi mlada mamica, da si je hitreje okrepila moči in imela tako najboljše mleko za novorojeno dete. Uporabljali so ga celo vojaki za mazanje svojih pušk in čevljev ter oblek, da niso prepuščale vlage. Z ghee-jem so si pomagali do več energije in zbranosti. V vseh njegovih izdelkih so uporabljene le vrhunske ekološke sestavine.

Pa vendar se pri Dušanu ghee kuha na prav poseben način:

»V ustvarjalnem (proizvodnem) procesu se v podjetju držimo prav posebnih zakonov; ti so petje, smeh, pavze, sproščanje telesa. Prostor smo opremili po energijskih zakonih, kot glasbeni terapevt pa sem dodal še glasbeno podlago. To so vibracije zvočil kot so morske školjke, ki prinašajo v prostor zakone svete geometrije. Zlati ghee se kuha ob prijaznih mislih in ob budni pozornosti na to, kaj se v prostoru govori in dela ter kako se giba.«

STRAST, POGUM IN USPEH
Ob strasti in pogumu, ki sta bila vložena v projekt in ob uspehu, ki ga je kuha ghee-ja prinesla, pa se je pojavil 12–15-urni delavnik, z njim pa stres in prezaposlenost.

»Stres najlažje premagujem v naravi ob družbi kužke Tare, ob jogi in ostali zabavi z organizmom in ob igranju aboridžinskega glasbila didžeridu-ja. Najboljši zvok ima v kopalnici  :) «

KAJ PA PRAVI DUŠAN O BNI-ju?

V: Dušan, član BNI-ja si od leta 2015, kaj mi lahko poveš o svoji izkušnji?
O: V glavnem se počutim kot v razredu, sem del skupine. Vsak četrtek dobim priložnost doživeti trenutek popolne tišine, ko vsi poslušajo mene. V 60 sekundah imam priložnost predstaviti nekaj sebe.

V: Kakšen nasvet bi dal vsem, ki razmišljajo o včlanitvi v BNI?
O: Poizkusite! V svoji skupini dobim informacije tako za svojo poslovno kot osebno rast. Prek 1-na-1 sestankov dobim priložnost za kontakt z ljudmi, od katerih se lahko kaj naučim, se izobražujem in včasih dobim informacije, ki jih iščem.

V: Kakšen nasvet bi dal danes sam sebi kot 20-letniku?
O: Trenutno mi pade na misel tale: Zaupaj v proces. Preden skleneš pogodbo, partnerstvo, poslovno ali osebno, pa si vzemi čas. Ne hiti! Ne sodi po sebi!

V: Kdo te inspirira, osebno in poslovno?
O: Predvsem delovanje vode in spoštovanje naravnih zakonov.
E=MC2 energija je število ljudi pomnoženo s kvadratom zavedanja. Informacija, ki jo delim v BNI skupini, se multiplicira s številom prisotnih ljudi, ki rezultira energijo za krajši ali daljši čas, odvisno od vzdrževanja v lastnem ali skupnem prostoru.

Irena Jelen
Communication&Events Manager
BNI Adria d.o.o.

Sogovornik:
Dušan Badovinac
Direktor Zavod za zdravo življenje -  Zlati Ghee
BNI Ilirija